مرتضی لطفی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) با اشاره به اینکه در شرکتهای زیرمجموعه شستا، هوش تجاری برای نخستین بار برای مدیریت ارتقایی راهاندازی شده است، گفت: حوزه مدیریت شستا در صدد خارج شدن از بنگاهداری است تا در اصلاح ساختار فقط سهامداری کند.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) ، مرتضی لطیفی در نشست معرفی شرکتهای قابل واگذاری شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی(شستا) در تبریز، اظهار کرد: شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی که وابسته به سازمان تامین اجتماعی است با سیاست حفظ ذخایر بیمه شدگان و ایجاد ارزش افزوده، در سال ۶۵ تاسیس و مقرر شده در حوزه مدیریت، سرمایه گذاری، مدیریت دارایی و تجارت فعالیت کند.
وی با بیان اینکه ۲۷۴ شرکت زیر نظر شستا فعالیت میکنند، عنوان کرد: از این تعداد، ۱۸۴ شرکت مدیریتی و بیش از ۵۰ درصد شرکت ها به دلیل رد دیون دولت به تامین اجتماعی واگذار شده است.
وی با بیان اینکه هر موقع که دولت در پرداخت بدهی سازمان تامین اجتماعی به لحاظ مالی دچار مشکل شده، واحد ها را دراخیتار شستا قرار داده است، افزود: اصلیترین سیاست شستا، حفظ منافع و دارایی های کارگران بیمه شده تامین اجتماعی است؛ همچنین در راستای بهبود و مدیریت داراییهای کارگران در شستا، بخشی از این داراییها واگذار میشود تا در موقعیتهای بهتری سرمایه گذاری شود.
لطفی بابیان اینکه فلسفه ذاتی شکل گیری شستا به اتفاق حفظ منافع کارگران است، تصریح کرد: شستا تصمیم گرفته، جلساتی را در راستای تکرار نشدن تجربه تلخ واگذاریهای اصل ۴۴ و برای شفافسازی و واگذاری به افراد دارای اهلیت، با فعالان اقتصادی استانها برگزار کند.
مدیرعامل شستا اظهار کرد: این شرکت در۹ هلدینگ نفت، گاز،پتروشیمی، دارو، انرژی، سرمایه گذاری در ارتباط با معدن فلزی و غیرفلزی، عمران و حمل و نقل مشغول فعالیت است؛ و در افق ۱۴۰۱ شستا باید به پنج هلدینگ کاهش یافته وسهم آن به ۴۰ درصد برسد.
وی عنوان کرد:واحدهایی که به بخش خصوصی و دارای اهلیت واگذار می شود؛ بدین معنا نیست که امنیت شغلی کارگران دچار مشکل می شود، بلکه در واگذاری ها تمهیداتی اندیشیده می شود که ضمن اینکه اشتغال شاغلین حفظ شود ازسوی دیگر نیز در راستای نوسازی تکنولوژی واحد ها تلاش می شود.
وی با بیان اینکه مجموع سرمایه گذاری شستا ۳۹۰۰ میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم که بانک رفاه کارگران بتواند تسهیلات سرمایه در گردش را با سود پایین به واحدها اعطاء کند.
استاندارآذربایجان شرقی:
واگذاری شرکت های وابسته به شستا موجب فعال تر شدن آنها میشود
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به واگذاری برخی شرکت های وابسته به سازمان تامین اجتماعی(شستا)گفت: امیداوریم با ورود بخش خصوصی واحدهای موجود در استان فعال تر شده و به بنگا های فعال، اشتغال زا و سود آور تبدیل شوند.
مجیدخدابخش در دومین نشست کشوری معرفی شرکت های قابل واگذاری شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی در تبریز،افزود: یکی از اشکالات وارد بر شستا، اداره آن به وسیله دولت است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در طول تاریخ ثابت شده دولت بنگاه دار و فعال اقتصادی خوبی نیست، از اینرو واگذاری برخی واحدهای شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی تصمیم بسیار درستی است.
خدابخش اظهار کرد: آذربایجان شرقی وتبریز سابقه طولانی در امر صنعت، تجارت و سرمایه گذاری دارد و سرمایه گذاری های بخش خصوصی در طی چهار دهه گذشته بسیار بیشتر از سرمایه گذاری دولتی و شبه دولتی دراین استان بوده است.
وی اضافه کرد: امیدوارام فعالان بخش خصوصی و سرمایه گذاران استان آذربایجان شرقی نسبت به موضوع واگذاری واحدهای شستا ورود پیدا کنند.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: این واگذاری روش بسیار خوبی است تا بنگاه های اقتصادی مرتبط با شستا که دراستان ما دچار مشکل هستند از این امر رها شده و توسط فعالان بخش خصوصی اداره شوند.
شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) که اکنون با274شرکت مختلف در زمینه مدیریت سرمایهگذاری، تجارت و بازرگانی، مدیریت دارایی و مبادلات سهام شرکتها،فعالیت میکند در سال ۱۳۶۵ در قالب یک شرکت سهامی خاص تأسیس گردید. در حال حاضر، ۱۰ درصد ارزش بورس اوراق بهادار تهران، متعلق به شستا میباشد.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز؛
در واگذاری واحدهای شستا به بخش خصوصی باید حقوق کارگران حفظ شود
حسنزاده رئیس اتاق بازرگانی تبریز؛ خواستار حفظ حقوق و امتیازات کارکنان در واگذاری واحدهای شستا شد و یکی از شرایط موفقیت این اقدام را ورود مدیران جدید دانست.
صمد حسنزاده با بیان اینکه آذربایجانشرقی توان مدیریت واحدهای شستا را به صورت کارشناسی داراست، ابراز داشت: سرمایهگذاران این استان همیشه توانمندی خود را در جای جای ایران نشان دادهاند و همواره موفقیتهایی را نیز کسب کردهاند.
وی خاطرنشان ساخت: در حال حاضر کلیه امکانات شستا در اختیار سازمان تامین اجتماعی است و رساندن این واحدها به مرحلهی سوددهی و جایگاه واقعیشان همت عالی میطلبد.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز با اعلام اینکه شرایط اقتصادی کشور دولت را ملزم میکند تا امور را به بخش خصوصی بسپارد، تصریح کرد: بهخاطر تحریمها و مسایل سیاسی یک سری بحرانها و کمبودها در واحدهای تولیدی دیده میشود اما با این حال باید در واگذاری واحدهای شستا به بخض خصوصی شرایطی فراهم شود که حقوق کارکنان حفظ و بسترهای مدیریتی جدید آماده گردد.
وی تاکیدداشت: باید شرایطی ایجاد گردد تا افرادی که وارد کار مدیریتی جدید میشوند شرایط مناسبی داشته باشند تابتوانند مجموعه را اداره نموده و ارتقاء شغلی ایجا کنند؛ ما از مسئولان در حوزه نظارتی هم میخواهیم که دقت بیشتری داشته باشند تا با مشکلاتی را که پیشتر بخشهای خصوصی تجربه کردهاند، تکرار نشود.حسنزاده لازمهی مدیریت را اعتماد و حمایتهای ارزشمندی دانست و متذکر شد: بیشتر نیاز است که شرایط واگذاری طوری ترتیب داد شود که فرصتی ایجاد گردد تا مدیران جدید وارد این عرصه بشوند و با وارد کردن تکنولوژیهای جدید اشتغال پایدار ایجاد نمایند.